top of page

VENTAFOCS

Versió musical de l’obra de Charles Perrault, ambientada als feliços anys 20, amb música original de Joan Vallcorba i lletres de Pere Anglas. Es va estrenar el 18 de maig de 2013 a la Sala Cabanyes de Mataró.

Text i lletres de Pere Anglas

Música de Joan Vallcorba

 

Direcció: Antoni Blanch

Direcció musical: Georgina Blanch i Ignasi Gómez

Coreografies: Carla Pérez

Producció: Sala Cabanyes

“Tot és possible quan ho desitges”, canta Ventafocs només començar l’obra. Però, per desitjar-ho, cal primer saber-s’ho imaginar. I és que sense imaginació encara seríem a l’edat prehistòrica i l’home no hauria inventat ni la roda, ni la impremta, ni la bombeta, ni cap de les meravelles de l’era tecnològica.

En la creació teatral passa el mateix. Si l’autor primer no imagina, no pot posar-se a escriure. Cal també que ho facin els actors quan interpreten, però ells a partir de la lletra impresa. I, finalment, hi ha el públic, que n’escolta les paraules i en fa interiorment la seva pròpia lectura. Tot aquest procés s’esdevé, doncs, gràcies a la imaginació.

Imaginació, també, la que va necessitar l’Antoni Blanch per creure que jo podia escriure una versió musical del conte de Ventafocs. De seguida, li vaig dir que sí, perquè, mentre m’ho proposava, jo ja imaginava en Joan Vallcorba posant música als meus versos, com no podia ser d’altra manera. Perquè aquest és un viatge que comença ara fa 10 anys, amb Com un núvol lleuger, un recital musicat de poesia que vam presentar al Teatre Lliure. D’ençà d’aleshores sempre havíem volgut fer un musical, en Joan i jo. Ara no deixarem passar tant de temps i ja estem imaginant quin pot ser el nostre proper projecte.

Per acabar, dir que aquesta obra vol ser un homenatge a tots aquells amb qui, a la meva infantesa i joventut, vaig compartir moments de teatre inoblidables. Alguns d’ells participen en aquest muntatge. Però vull dedicar-la especialment a dues persones: d’una banda, a l’Antoni Blanch, per haver-me donat l’oportunitat de retrobar els meus orígens; i, de l’altra, al meu pare, amb qui vaig fer els meus primers passos al teatre i de qui vaig aprendre que no hi ha grandesa sense humilitat, sentit de l’humor i imaginació.

Repartiment

 

Ventafocs: Júlia Maymó
Alexandre: Marcos Franz
Adela: Montse Cusachs
Adelina: Helena de Ramon
Adelaida: Alba Carbonell
Fada: Mercè Bellido
Rei: Carles Grañé Xevi Codony
Reina: Imma Llorens
Sebastià: Mia Puig
Soldat 1: Jan Blanch
Soldat 2: Juli Cusachs
Xefs: Jordi Font / Aureli Quintana
Nen: Josep M. Pons
Nenes: Jana FuentesQueralt Llimona
Cor: Alba Sans, Albert Batlle, Aleix Lladó, Anna Pons, Blanca Pi, Carla Alegre, Duna Llobet, Irene Guanyabens, Maria Codony, Pol Martínez, Queralt Penedès, Set Simon i Teresa Guanyabens

Músics

Violí: Antònia Escalas
Flauta travessera: Gina Misserachs
Clarinet: Rubén Bes
Baix: Pol Caturla
Piano: Joan Vallcorba

Equip gravació

Enregistrament: Dídac Díez de Andino
Post-producció i masterització: Joan Vallcorba, Víctor Plana i Dídac Díez de Andino
Direcció vocal: Georgina Blanch

bottom of page